Luc Motmans

Wellness@praktijk

1. De TouchLife stoelmassages

Door een TouchLife stoelmassage sporen we zowel energetische als psychische blokkades op. U neemt plaats op de meest geavanceerde massagestoel.

Gedurende 20 of 30 minuten gaan we het lichaam volledig ontspannen door massage en drukpunttechnieken.
Rug, schouders, armen, benen, hoofd en vooral schedelbasisrand worden uitvoerig behandeld.

De onbewust opgehoopte spanningen in de schedelbasisrand zijn het resultaat van ons voorgeprogrammeerd oerbrein. Voortdurend sluimerende stress en vooral stresspieken resulteren in spanningsblokkades ter hoogte van de schedelbasisrand. Na behandeling volgt ontspanning en ervaart men een gevoel van lichtheid en kan men helderder denken, voelen en werken.

2. De TouchLife oliemassages

Een TouchLife oliemassage ontspant je lichaam en je gaat minder tobben. Daarnaast bevordert het de verschillende energiestromen in je lichaam waardoor bepaalde spanningen verdwijnen. De TouchLife Masseur stimuleert je bloedsomloop en je lymfevaten waardoor giftige stoffen sneller uit je lichaam afgevoerd worden.

Door een TouchLife oliemassage bied je allerlei fysieke en psychische problemen het hoofd. Je lichaam en je geest voelen achteraf als herboren.

Verschillende deelgebieden van het lichaam of het volledige lichaam kunnen gemasseerd worden. Massages worden op maat gedurende het voorgesprek afgestemd.

De 5 pijlers van een TouchLife oliemassage:

 • Massagetechnieken of -grepen: meer dan 100 massagetechnieken, drukpunttechnieken en ontspanningstechnieken kunnen toegepast worden. Op voorhand wordt afgestemd als men van een eerder rustige, zachte dan wel van een dynamische meer drukvaste massage wil genieten.
 • Gesprek: voor de massage toetsen we in een kort gesprek de medische toestand en de behoefte af, waar situeren zich de spanningen, welke lichaamsdelen hebben extra behoefte om behandeld te worden, ….. Na de massage volgt er ook een nagesprek ter reflectie.
 • Energiebalans of -uitwisseling: het menselijk lichaam heeft een energetische dimensie. Voortdurend stroomt er energie door het lichaam. Maar zoals alles wat stroomt, kan dit verstoord en geblokkeerd worden. Door de TouchLife oliemassage worden blokkades opgeheven en het evenwicht weer hersteld zodat de energie weer volop kan stromen. Speciale handgrepen brengen rust en andere vloeiende dynamische massagegrepen stimuleren de energiedoorstroming.
 • Ademhaling: de ademhaling is het ritme van het leven. Om het innerlijke los te laten en een bevrijdende ademhaling te stimuleren worden de druk en het tempo van de massagegrepen afgestemd op de cliënt. Hierdoor ontstaan gevoelens van grote ontspanning, vitaliteit, positieve energie en een geluksgevoel.
 • Aandacht: bewuste aandacht gecombineerd met een goed huidcontact is zeer belangrijk en kenmerkend voor een uitmuntende TouchLife massage. Gedurende 2 jaren zijn wij tijdens onze opleidingen in Darmstadt en Frankfurt te Duitsland hierin verregaand getraind en geëvalueerd. Hierdoor ervaart men een TouchLife massage als een bijzonder verfijnde en intensieve behandeling voor welzijn van lichaam en geest.

Een TouchLife Massage is ook uitermate geschikt ter preventie van stress en bijkomende (herstel)behandelingen van burn-out!

3. Coaching stressbeheersing, burn-outpreventie en/of burn-outbehandeling

Werkwijze:

 • Intakegesprek:
  belangrijk om noden en verwachtingen op mekaar af te stemmen
  Duurtijd: 90 of 120 minuten
 • Coaching:
  Om het coachingsproces alle kans op slagen te geven, gaan we  een engagement aan van minimum 6 gesprekken van 90 of 120 minuten
 • Inhoudelijk:
  ZELFkennis: door middel van informatie, vragen, waar loopt men tegenaan, is zelfkennis de basis om te vertrekken. Energievreters en energiegevers worden bekeken alsook veerkracht en draagkracht. Vanuit gesprekstechnieken en methodieken als kernkwadranten, systeemtheorie, contextuele hulpverlening, …. distilleren we samen een aantal items om jouw ZELFzorg te starten.ZELFzorg: u gaat niet met een oneindig aantal items maar met enkele aan de slag om te oefenen in jouw ZELFzorg. Teveel goede voornemens verwateren heel snel!

  ZELFreflectie: in de volgende coachinggesprekken gaan we aan de slag met jouw zelfzorgitem(s). Wat lukt? Wat lukt niet? Speuren, begrijpen, analyseren, debatteren, reflecteren,…. om te leren en leren om te gaan met…..

  ZELFredzaamheid: leren omgaan met allerhande situaties die zorgen voor onevenwicht, verhoging van stressgevoelens, gevoel van mislukken, de richting (dreigen) kwijt te raken,  de dreigende crash of sluimerende burn-out te voorkomen…..

  ZELFontwikkeling: verder bouwend op de vorige stap gaan we aan de hand van jouw groeipotentieel verder (oefenen) met je eigen ontwikkeling naar een evenwichtig en zinvol gelukkig leven.

luc-work (1)
luc-stoel

Wellness@work

Wellness@home

Wellness@praktijk

Touchlife massage

hand

Luc Motmans
TouchLife massage

Torenplein 3 Bus 22
Capucienenstraat, 3500 HASSELT

TEL: 0499 805 472
E-mail: info@lucmotmans.be