Luc Motmans

Re-Load

Body & Mind

Re-Load Body & Mind

Re-Load Body & Mind streeft naar gelukkige mensen met een gezonde geest in een gezond lichaam, zowel in hun privéleven en vooral ook als bedrijfsmedewerker.

En……gelukkige mensen versterken zichzelf, hun omgeving en het bedrijf op alle vlakken.

1. Preventie en daardoor ook goede medewerkers behouden.

De “war for talent” groeit en het wordt steeds moeilijker om goede medewerkers te behouden. Tegelijk ervaren velen meer stress dan ooit en dreigt voor sommigen een burn-out. Daarenboven kosten gestresseerde medewerkers een bedrijf geld, terwijl gelukkige/zich goed in hun vel voelende medewerkers een bedrijf sterker maken.

Een oplossing?

Een duurzaam HR-beleid, gericht op het voorkomen van verminderde prestaties en (langdurige) uitval van medewerkers. Ik ben ervan overtuigd dat een complementaire holistische aanpak gericht op lichaam én geest daarbij tot het beste resultaat leidt.

2 uur/kwartaal: met die tijd haal ik het beste in jouw medewerker(s) naar boven en werk ik preventief aan heersende stress/sluimerende burn-out

 

Hoe?

 • Een TouchLife stoelmassage van 30 minuten resulteert in lichamelijke en geestelijke ontspanning
 • Nadien volgt een oprecht aandachtsgesprek (1,5 u) met als items medewerkers preventief leren omgaan met verschillende vormen van stress: situationele, schadelijke en chronische stress
 • Coaching voor meer zelfkennis, zelfzorg, zelfreflectie, zelfredzaamheid en zelfontwikkeling
 • Verhogen van het energiepeil, de draag- en veerkracht

2. Re-boarding in 100 dagen.

De redenen voor langdurige afwezigheid op het werk zijn vrij uiteenlopend: (te)veel stress, burn-out, ondermaatse motivatie, medische oorzaken, corona, echtscheiding,…. Wat de reden ook is, een maatwerk begeleiding of re-boarding bij het hervatten van het werk is cruciaal. Enerzijds om een nieuwe uitval te voorkomen, anderzijds opdat de medewerker onmiddellijk een sterke start kan nemen en zich meteen terug voldoende verbonden voelt.

Vanuit mijn vroegere coaching- en nazorgervaringen werkte ik een kort maar zeer efficiënt programma uit dat terugkerende medewerkers en de werkgever begeleidt en een duurzaam perspectief biedt.

Hoe?

 • Het plan van aanpak stippel ik op maat van de medewerker en in samenspraak met de werkgever uit: coaching op 4 items: de medewerker, de werkgever, de maatschappelijke context en de sociale omgeving
 • Focus op inwerken en het bewaken van het energiepeil
 • Holistische aanpak met aandacht voor lichaam en geest: een combinatie van TouchLife stoelmassages en aandachtsgesprekken
 • Richtlijn tijdsbesteding: 2 uur per maand

3. De TouchLife stoelmassages.

Veel werken in dezelfde houding of repetitieve handelingen? Last van spanningshoofdpijn of verkrampte nekspieren? Of veel beeldschermwerk?

Met een TouchLife stoelmassage zorg ik in 30 minuten voor de nodige revitalisering, ontspanning en nieuwe energie.

De TouchLife massagetechnieken zijn ontwikkeld in Duitsland met als doel om lichaam én geest tot rust te laten komen.

Ganzheitliche Massagebehandlung & Ausbildung

Je zal merken dat ik bij de TouchLife massages extra aandacht schenk aan de schouders, nek, het hoofd en zeker ook de schedelbasisrand. Stress en spanningen hechten zich daar namelijk vast, wat kan leiden tot concentratieverlies, futloosheid en spanningshoofdpijnen.

 

Energie nodig?
Een TouchLife stoelmassage geeft je zowel fysiek als mentaal een boost!

 

Stoelmassages op jouw bedrijf?

Ondertussen geef ik al meer dan 10 jaar TouchLife stoelmassages aan zowel bedrijven als particulieren. Superhandig, want ik breng mijn massagestoel mee naar jouw bedrijf en bij deze massage hou je gewoon al je kledij aan. Een halfuurtje me-time geeft je medewerkers een fysieke en mentale boost.

 

Contacteer me voor een demo-ervaring!

 

Nood aan een diepere ontspanning? Dan is de TouchLife lichaamsmassage met olie een aanrader. Kies 60, 90 of 120 minuten, en beleef.

Reeds meer dan 10 jaren ben ik, na mijn 2-jarige opleiding in Duitsland, de enige erkende en gecertificeerde TouchLife massagetherapeut in België.

Wellness Massage buchen in der Nähe

 

4. Korte gerichte workshops of webinars.

Stress (h)erkennen bij jezelf en jouw medewerkers/collega’s: hoe doe jij dat? En hoe ga jij er mee om? Wel, ik leg het je met veel enthousiasme en een vleugje humor uit in een workshop of webinar, inclusief ontspanningsoefeningen en zelfmassagetips.

 

De workshop of het online programma:

 • Stress: wat is het, hoe ontstaat het, welke invloed heeft het op jouw lichaam en geest? Hoe thuiswerk goed beheersen?
 • Hoe kan je stress beheersen en burn-out voorkomen?
 • Gerichte tips voor zelfmassage van nek, schouders, armen en vooral schedelbasisrand
 • Live of online opvolgmomenten waarbij medewerkers vragen kunnen stellen

Op maat van jouw bedrijf

Zijn er specifieke topics waarmee jij als bedrijf zit? Merk je dat er toch veel stress heerst op de werkvloer? Vallen er redelijk wat medewerkers uit met een burn-out of heb je moeite om goede medewerkers te behouden?

Vertel het me!

Na een voorbereidingsgesprek en een observatie van de werkvloer ontwikkel ik een specifiek en op maat gemaakt aanbod.

 

5. Driedaagse pauze voor jezelf

Nood aan een pauze om volledig tot rust te komen? Wil je nieuwe inzichten krijgen in jouw specifieke situatie om de betere versie van jezelf te worden? Of wil je gewoon verse energie tanken?

Dan kan ik deze driedaagse in een kasteelboerderij in de Ardennen warm aanbevelen! Een idyllische plek in een prachtig decor met boomgaarden, bloementuin, een natuurlijke zwemvijver omgeven met uitgestrekte velden en bossen. Een heerlijke rustige plek voor kwaliteit en kwalitijd.

 

Programma op jouw maat.

Het programma bepaal je helemaal zelf. Tijdens een intakegesprek gaan we na met welke vragen/noden jij zit en zetten we samen de grote lijnen van het programma uit.

Enkele mogelijkheden en voorbeelden:

 • Stilte
 • Meditatie en ontspanningsoefeningen
 • Ademhalingsoefeningen
 • Individuele coaching gericht op zelfkennis, zelfzorg, zelfreflectie, zelfredzaamheid en zelfontwikkeling
 • TouchLife lichaamsmassage met olie
 • Touchlife stoelmassage (kan ook in de natuur)
 • Wandel-coaching/natuurbeleving
 • En natuurlijk eigen tijd om aan je “zelfproject” te werken

Vragen, een demo TouchLife stoelmassage-ervaring boeken, ….aarzel niet en neem contact!

Wellness@work

Wellness@home

Wellness@praktijk

Touchlife massage

hand

Luc Motmans
TouchLife massage

Torenplein 3 Bus 22
Capucienenstraat, 3500 HASSELT

TEL: 0499 805 472
E-mail: info@lucmotmans.be